Günün Sözü

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Sosyal ağlardan bilgisayarınızın hatırını sorun!

Isaac,sosyal ağ,bilgisayar,facebook,arkadaş,teknoloji
Bilgisayarınızı Facebook hesabınıza ‘arkadaş’ diye ekleyin iletişim ağınızı sosyal medyada ‘sohbet’ ederek denetleyin.

Sosyal ağlardaki ‘arkadaş’ sohbetlerine artık bilgisayarlar da ortak oluyor. Kablolu ve kablosuz iletişim ağları ve güvenlik alanında dünya devi olan Amerika merkezli Enterasys Networks’ün geliştirdiği ‘Isaac’  projesi sayesinde, sosyal ağları kullanarak bilgisayarınızın ‘hatırını sormak’ ve ‘sorununu çözmek’ artık mümkün.

Haziran ayının ilk haftasında ABD’de kamuoyuna tanıtılan proje, Temmuz ayı itibariyle Türkiye de dahil tüm dünyada uygulanmaya başlandı. Isaac projesi ile ağ sorunlarının belirlenmesi ve çözümü için gereken zaman, saatlerden saniyelere inecek ve güncellemeler herhangi bir mobil cihaz ile Twitter, Facebook, LinkedIn ve Chatter gibi bilinen bir sosyal medya arayüzü ile gerçekleşebilecek.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Radisson Blu Hotel’de, Enterasys Networks CEO’su Chris Crowell ile Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp’in katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında, Isaac Projesi tanıtıldı. Enterasys Networks’ün dünyada ve Türkiye’deki yatırımları hakkında da bilgilerin aktarıldığı toplantıda konuşan Enterasys Networks CEO’su Chris Crowell, 2011 yılında Türkiye pazarında çok iyi bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’deki pozisyonu korumak için yatırımlara devam edecekleri söyledi.

Dünya nüfusunun yaklaşık altıda birinin kullandığı Facebook, Twitter gibi sosyal ağları, bilişim altyapıları için yenilikçi bir sorun çözme platformu olarak değerlendirdiklerini söyleyen Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp ise, “Isaac dünyada bir ilk hizmet. Isaac ilk kez, insanların makinelerin diline uyum sağlama gerekliliği yerine, makinelerin insanların dilini konuşabilmesine olanak sağlıyor” diye konuştu.

‘Açık iletişim’ yaklaşımını benimseyen Enterasys Networks tarafından geliştirilen ‘Isaac’ projesi ile artık kurumsal ağ aygıtları, Facebook, Twitter, Salesforce Chatter ve Linkedln benzeri arayüzler üzerinden proaktif şekilde yönetilebilecek. Bu hizmet sayesinde Enterasys, sosyal ağlara kişisel kullanımın dışında ‘kurumsal bir işlev’ kazandırmış oldu. Patent başvurusu Enterasys Networks tarafından yapılan bu yenilikçi teknoloji, IP ağına bağlı aygıtları kontrol edebilme yeteneği ile alanında devrimci bir yaklaşım olarak kabul ediliyor.

Toplantıda Enterasys’in Türkiye dahil tüm ülkelerdeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Enterasys Networks CEO’su Chris Crowell, “güvenilirliliği ve ürün/hizmetlerinin esnekliği ile bilinen Enterasys’in, kurumlar tarafından tercih edilme oranının her geçen gün arttığını ve buna paralel olarak mevcut kadroların genişletilmesi konusunda, gerekli çalışmalara başladıklarını” belirtti.

Bir tweet ile ağ sorununuz çözülecek 
Isaac’in insanların makinelerle etkileşime girmesini sağlayan bir sosyal medya arayüzü olduğunu söyleyen Crowell, şu bilgileri verdi; “Sosyal medya insanların birbiriyle etkileşimi için yaratılmıştı ancak gelecekte makinelerle etkileşime girmek isteyen insanlar ve insanlarla geri iletişime girmek isteyen makineler göreceğiz.
Örneğin, dışarıdayken evinizdeki makineye bir tweetle ‘evin ısısını serin yap’ talimatı vermek gibi. Şimdi Isaac ile aynı şeyi iş dünyasında da yapabiliyorsunuz. Bu, bilgi teknolojilerinin ‘cunsomerisation’ı (tüketici için kolay kullanılır hale getirilmesidir) yani, bilgi teknolojilerini, pazardaki her kullanıcı için erişilebilir, ulaşılabilir ve kullanılabilir yapmak.”
Isaac’in sistem yöneticisi ve ağ yöneticisi için destek vermek adına her yerden her an erişimi mümkün kıldığın anlatan Crowell, “Eşinizle akşam yemeğine çıkmak üzeresiniz ve tam o anda ofisinizden bir telefon geliyor. Size “ağa bağlanırken sorun yaşıyorum” diyor. Artık otomobilinizden ayrılmadan ya da yemeği yarım bırakmadan, ağdaki makineye sorunu çözmek için mesaj gönderebiliyorsunuz. Bu da işin güzel tarafı: Her an, her yerden altyapıyı yönetmek ve kontrol etmek için kolay erişim!”
Isaac bilgisayarınızla konuşturacak 
Dünyada her geçen gün daha fazla büyüme kaydeden sosyal iletişim platformları için yeni kullanım amaçlarının geliştirilmesinin doğal olduğunu söyleyen Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Isaac sayesinde, BT sunucuları günümüz sosyal ağlarına bağlanabilecekler, iletişim yeteneği ile durumlarını bildirip BT yöneticisinden komutlar alabilecekler.
Peki bu nasıl mümkün olacak? Isaac sayesinde bilgisayarınızı örneğin Facebook hesabınıza tıpkı bir arkadaş ekler gibi ekliyorsunuz ve bilgisayarınıza  ‘nasılsın bir sorun var mı?’ diye sorabiliyorsunuz. Bilgisayarınız bu mesajınıza karşılık varsa sorununu iletiyor ve çözebiliyorsunuz. Hatta siz hiç sormadan bilgisayarınız ‘şu sorunlarım var’ diye mesaj göndererek sizi uyarıyor.  Bu yenilikçi teknoloji sayesinde BT kuruluşları oluşabilecek ağ sorunlarının bir adım önünde olabilecek ve yüksek kaliteli hizmet anlaşmalarının sunulmasında çıtayı yükseltecekler” diye konuştu.

Mobil cihazlarla her yerden erişilebilme özelliğinin yanı sıra özel bir eğitim ya da yeteneğe sahip olmaksızın, karmaşık BT ortamlarının yönetimini mümkün kılan “Isaac” kullanıcısına şu yenilikleri sunuyor:

● Isaac projesi sayesinde artık, ağa bağlı makineler ile hem normal dilde, hem de makinelerin kendi dillerinde iletişim kurma olanağı mümkün.

● Sosyal medyayı en sık kullanan bilişimciler, Isaac projesi sayesinde, en rahat koşullarda ağ sorunlarının üstesinden gelecek.

● İletişimde bir uçtan ötekine, güçlü güvenlik kontrolleri içeren Isaac, mevcut altyapıya uygun, hızlı ve kolay kurulum sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder