Günün Sözü

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Geleceğin Ferrari'si!

ferrari,türk koleji,tasarım,teknoloji
Türk koleji mezunu, geleceğin Ferrari'sini tasarladı.

Dünyanın 50 farklı tasarım okulundan öğrenciler, geleceğin Ferrari'sini tasarladı. Güney Koreli öğrencilerin birinci olduğu yarışmada, Gence Türk Koleji mezunu Samir Sadıkhov ikinci oldu.
Ferrari'nin Modena şehrindeki yarışmada tasarımcılar, öncelikle iki boyutlu çizimler hazırladı. Alias programı ile üç boyutlu hale getirilen projede Seul Hongik Üniversitesi ekibi birinci oldu. Torino'daki Avrupa Tasarım Üniversitesi'nden mezun olan Azeri Samir Sadıkhov ise 'Xezri' (rüzgar) konseptiyle ikinciliği elde etti. Ödülünü Ferrari Tasarım Direktörü Flavio Manzoni'nin elinden alan Samir Sadıkhov "Açıkçası dünya genelinde yarışmaya katılan 900 projeden ilk 20'ye kalmak benim için gurur verici bir durum. Bugün yapılan finalde ikincilik ödülünü kazanmak ayrı bir gurur kaynağı. Hayallerimi bu yaşımda gerçekleştirmek önemli bir başarı." ifadelerini kullandı. Ferrari'den iş teklifi alan Samir Sadıkhov Ağustos ayından itibaren Ferrari'de tasarımcı olarak çalışacağını söyledi.
FERRARİ'NİN EN GENÇ TASARIMCISI OLDU
Azerbaycan'daki Gence Türk Lisesinden 2007'de mezun olan Samir Sadıkhov Torinodaki Avrupa Tasarım Enstitusine 2009'da kayıt yaptırdı. Üç yılık enstitüyü başarılı tasarımları sayesinde iki yılda bitiren Sadıkhov Ferrari'nin en genç tasarımcısı olacak.
Dünya Ferrari Tasarım yarışmasına katılan Ferrar CEO'su Luca di Montezemolo'nun yanı sıra Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernondo Alonso da Samir Sadıkhov'u tasarımlarından dolayı kutladı.
5 yılda bir gerçekleştirilen Dünya Ferrari Tasarım yarışmasına Dünyanın önde gelen tasarım okulları katılıyor. Yarışmanın ana teması 2025'in Ferrari'sini tasarlamak olan yarışmada 1:4 ölçekli maketler hazırlanarak jürinin değerlendirmesine sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder