Günün Sözü

7 Temmuz 2011 Perşembe

6 harika Street View sitesi!

internet,google,Street View,web sitesi,teknoloji
Dünyayı gezdiren 6 Street View sitesi!

Google'ın "Sokak Görünümü" özelliğinden faydalanan bu 6 site ile dünyayı PC'nizin başından turlayın!


Google Earth, Maps ve farklı panaroma siteleri, birçok yeri oturduğunuz yerden kalkmadan, bilete para harcamadan "gezmenize" izin veriyor. Google Maps ve Google Earth'te bulunan Street View özelliği, dünya çapında birçok yeri 360 derece olarak önünüze getiriyor.
Google Street View, onu kullanan eğlenceli ve faydalı birçok web sitesinin ve uygulamanın ortaya çıkmasına da neden oldu. İşte bunlardan 6 tanesi:
MapCrunch

Google Street View temelli bu araç, sizi dünyanın dört bir yanındaki farklı sokak görünümlerine "ışınlıyor". İstediğiniz bir yere gitmeniz de tabi ki mümkün, ancak asıleğlence rastgele olarak oynamanızda. Dolaşırken konum bilgisini gizleyerek bilgi seviyenizi de ölçebilirsiniz.


Show My Street

Bir miktar Google Street View'e dayanan bu araç ise adres bulmakta oldukça faydalı. Araç, temel olarak yazdığınız adresi Google Maps'de gösteriyor. Google Street View ise ilgili hedef konumun sokak görünümü veri tabanında mevcutsa devreye giriyor. 
Streetviewr

Site, rastgele Street View görünümleri bulması yönünden MapCrunch'a çok benziyor. Görünümleri ülkeye, etikete göre filtrelemeniz veya tavsiye edilenlere göre ilerlemeniz mümkün.
Google Sightseeing

Google Sightseeing sizi seçilmiş yerlerden oluşan bir bir dünya turuna çıkartıyor. Adının aksine sitenin Google ile bir ortaklığı bulunmuyor.


HistoryPin

HistoryPin; Google Maps, Google Street View ve tarihi fotoğrafları hoş bir şekilde bir araya getiriyor. Sitenin topluluğu tarafından yönlendirilen hizmette eski fotoğraflarıharita üzerine "tutturabiliyorsunuz". Street View ile iki yeri karşılaştırmanıza izin veriliyor. Sitenin en ilginç yanlarından biri ise her fotoğrafın bir hikayeye sahip olabilmesi.
StreetView Fun

Google Street View'un insanların gizliliğine önem vermediği ve rahatsızlık verici olduğuna dair birçok tartışma yapıldı. StreetView Fun adlı site ise bu tartışmaların özünü esprili bir şekilde yansıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder