Günün Sözü

14 Temmuz 2011 Perşembe

Uzmanlardan korkutan açıklama!

cinsel,sex,sağlık,süper bakteri,belsoğukluğu,hastalık,bulaşıcı,antibiyotik,insan,vücut,biyoloji,sağlık
Cinsel yolla bulaşan ve tüm ilaçlara dirençli yeni bir bakteri türü keşfedildi.

Bilim insanları, tüm ilaçlara dirençli, cinsel yolla bulaşan yeni bir hastalık keşfetti.
Uzmanlar, belsoğukluğuna neden olan süper-bakteri türürünün, daha iyi tedaviler geliştirilmediği takdirde çok hızlı bir şekilde yayılabileceği uyarısında bulundu. Şimdiye dek sadece bir vaka bildirilmiş olsa da bilim insanları, çok sayıda vakanın bilinmediğinden endişe ediyor.
Şimdiye dek belsoğukluğunun tedavisi sefalosporin adı verilen bakterilerle son derece kolaydı. Hastalar genellikle tek bir hap ya da aşıyla iyileşebiliyordu.  Ancak Japonya'da bulunan yeni bakteri türünü inceleyen İsveçli uzmanlar, bakterinin yıllar içinde tedavilere karşı dirençli hale geldiğini tespit etti.
Orebro şehrinde bulunan Patojenik Bakteriler Araştırma Laboratuvarı'ndan Magnus Unemo, "Antibiyotikler, 1940'larda belsoğukluğu için standart tedavi haline geldiğinden beri, bu bakteri onu kontrol altına almak üzere üretilmiş tüm ilaçlara karşı direnç mekanizması geliştirmek üzere dikkat çekici bir kapasite ortaya koydu" diye konuştu.
Yeni bakterinin yayılıp yayılmadığını söylemek için henüz erken olduğunu söyleyen uzmanlar, yeni tedavilerin bir an önce geliştirilmemesi halinde bakterinin hızla yayılmasından endişe ediyor.
Cinsel yolla bulaşan dirençli bakterinin sebep olduğu H041 olarak anılan hastalığa Japonya'da rastlandı ve uygulanan tüm tedaviler sonuçsuz kaldı.

Hastalık tedavi edilmediği takdirde kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa neden oluyor ve kana ve eklemlere yayılması halinde ölüme yol açabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder