Günün Sözü

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Travestiler polisi polise şikayet etti

Travestiler polisi polise şikayet etti
Bursa'da polis, fuhuş için pazarlık yaptıkları iddiasıyla iki travestiyi gözaltına aldı. Kendilerine para cezası yazılıp bırakılan iki travesti, gözaltındayken bir polis memurunun kendilerini dövdüğünü öne sürdü. Hastaneye gidip rapor alan travestiler, dayak attığını iddia ettikleri polisi, hastanede görev yapan polis memurlarına şikayet etti.
Haberin fotoğrafları için tıklayın

'SİZİ ÖLDÜRÜR BİR YERE GÖMERİM'

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam 'Begüm' ve 'Esra' takma adlı iki travestiyi, yol üzerinde fuhuş için pazarlık yaptığı iddiasıyla gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve kendilerine 'Kabahatlar Kanununa Muhalefet' suçundan 69'ar TL para cezası kesilen iki travesti, gözaltındayken adını bilmedikleri bir polis memurunun, "Sizi bir daha burada görmeyeceğim. Karşılaşırsak öldürür bir yere gömerim" diyerek dövdüğünü öne sürdü.
Hastaneye gidip rapor alan iki travestiye telefon ile haber verdikleri arkadaşları destek çıktı.

'DAYAKÇI POLİSTEN ŞİKAYETÇİYİZ'

Polis memurunun kendilerini tekme-tokat dövdüğünü iddia eden 'Begüm' takma adlı travesti şunları söyledi:
"Yol kenarında müşteri beklerken Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı polisler bizi zorla arabaya bindirdi. Emniyet'e getirdiler. Para cezası yazdılar. Tam çıkacağımız sırada bir polis memuru beni çay ocağına çağırıp kapıyı arkadan kilitledi. Sonra 'Bir daha sizi buralarda görürsem öldürüp bir yere gömerim' dedi ve dövdü. Biz ekmeğimizi bu şekilde kazanıyoruz. Dayakçı polisten şikayetciyiz."
'Esra' takma adlı travesti ise fuhuş yapmak istemediğini, ancak yapacak başka işi olmadığı için yapmak zorunda olduğunu kaydederek, "Biz ekmeğimizi bu şekilde kazanıyoruz. Dövülüp, aşağılanıyoruz. Paramızı gasp ediyorlar. Bir de polisin şiddetine maruz kalınca kendimizi savunmasız hissediyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder