Günün Sözü

7 Temmuz 2011 Perşembe

İsrail: Özür dilemeyeceğiz

İsrail: Özür dilemeyeceğiz
Birleşmiş Milletler'in, israil'in geçen yıl Mavi Marmara gemisine düzenlediği operasyonla ilgili hazırladığı raporun önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor. Raporun yayınlanmasından önce İsrail ile Türkiye arasında pazarlıkların yapıldığı ve belli tavizler karşılığında Türkiye'nin baskınla ilgili özür talebinden vazgeçebileceğine dair haberler basında yer aldı. Böyle bir dönemde israil'de "özür dilenmeyeceği" yönünde yeni bir açıklama geldi.

ÖZÜR DİLEMEK AŞAĞILANMA OLACAKTIR

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail parlamentosunun (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonunda yaptığı açıklamada, İsrail'in özür dilemesinin bir "aşağılanma" olacağını belirterek, "İsrail'in ulusal onurunun zedelenmemesi gerekir" dedi.
İsrailli bakan, buna rağmen İsrail'in sorunun devamında çıkarı olmadığını ifade etti, "Onlarla (Türkiye) bağların normalleştirilmesine yönelik adımları destekliyoruz. Türkiye ile toprak konusunda bir anlaşmazlığımız bulunmuyor. Konuyla ilgili uzlaşmaya bugünden hazırız, ama özür, bir uzlaşma değildir" ifadesini kullandı.

FİLİSTİNLİLERİN NAŞININ VERİLMESİNE DE KARŞI ÇIKTI

Lieberman, İsrail'in Filistinlilere 84 kişinin naaşını geri verme planını da eleştirdi.
Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, gelecek Eylül ayında BM nezdinde tek taraflı tanınma çabalarını dile getiren Lieberman, "Abbas'ın İsrail'den herhangi bir jesti hak ettiğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder