Günün Sözü

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Boğulma anı kameralara yansıdı - İzle

Boğulma anı kameralara yansıdı - İizle
Adana'da serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalına giren bir kişi boğulma tehlikesi geçirince, yeğenlerinin çığlıkların duyan vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Boğulma tehlikesi ve kurtarma anı saniye saniye görüntülendi.

SULAMA KANALINA GİRDİ

Hasan Özer (42) adlı kişi iki kız yeğeniyle birlikte bisikletiyle merkez Seyhan ilçesi, Yeşiloba Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının kenarına geldi. Özer, bir süre sonra yeğenleriyle birlikte serinlemek için sulama kanalına girdi.

DAYIMIZ BOĞULUYOR

Ancak Özer, sulama kenarından ayrılıp biraz açılmaya kalkışınca yüzme bilmediği için akıntıya kapılıp sürüklenmeye başladı. Bu arada Özer'in yeğenleri "Dayımız boğuluyor" diye çığlık atmaya başladı.

KARPUZ SATICISI MÜDAHALE ETTİ

Çığlık seslerini duyan vatandaşlar hemen kanalın kenarına gelerek suya batıp çıkan Özer'i kurtarmak için seferber oldu. Ancak çevredeki vatandaşlar suya girmeye cesaret edemedi. Kanal kenarında karpuz satan Ali Şimşek ise koşarak kanala atlayıp Özer'i yakaladı. Ancak su akıntılı olduğu için onu bir türlü kenara çıkaramadı.

ŞOK GEÇİRDİ

Vatandaşlar, Özer karpuzcu ve Şişmek'e ip attı ama akıntı nedeniyle Özer ve Şimşek ipi tutamadı. Akıntıyla birlikte sürüklenmeye devam eden Özer ve Şimşek köprünün altından geçtikten sonra hem vatandaşların attığı ipi hem de kanalın kenarındaki sazlıklardan tutunarak sürüklenmekten kurtuldu. Bir süre burada bekleyen Özer ve Şimşek, daha sonra bir vatandaşın kanala girip diğer bir ipi de Özer ve Şimşek'e vermesiyle kanaldan çıkmayı başardı. Boğulma tehlikesi geçiren Özer, vatandaşların yardımıyla karaya çıktıktan sonra ölüm tehlikesi geçirmenin etkisiyle şok geçirdi. Bütün bu anlar ise saniye saniye kameralar tarafından görüntülendi. Özer kurtarıldıktan sonra yeğenleriyle birlikte bisikletini alıp olay yerinden uzaklaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder