Günün Sözü

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Atos ile Siemens birleşmesi tamamlandı

Atos,Siemens,IT Solutions,Services,technology
Atos ile Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri’nin birleşmesi tamamlandı.
 
Uluslararası IT hizmetleri firması Atos ve Siemens yaptıkları ortak açıklama ile Siemens’in tüm IT faaliyetlerini yürüten Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri’nin Atos tarafından satın alınma sürecinin tamamlandığını duyurdular.
 
4 Temmuz 2011 tarihi itibariyle ülkelerin genelinde aktif olarak çalışmalara başlayan yeni yapı, Türkiye’de ise 1 Ekim tarihi ile hayata geçecek. Türkiye’de bu tarihe kadar Atos ve Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri mevcut yapılarıyla faaliyetlerine devam edecekler.
 
Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri’nin Atos’a satış işlemi, gerekli tüm ön şartların tamamlanmasının ardından Atos hissedarlarının katılımı ile gerçekleştirilen Atos Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda onaylanarak tamamlandı. Atos Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda satın almaya ilişkin onaylanan diğer kararlar ise şunlar oldu: 
 
• Satışın karşılığı olarak, Atos sermayesinin yüzde 15’ini oluşturan hisseler ile birlikte 250 milyon Euro değerindeki yeni veya mevcut hisseye dönüştürülebilir tahvilin Siemens’e devredilmesi ve Siemens’e 176 milyon Euro peşin ödeme yapılması, 

• Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Roland Busch’un Atos Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmesi,

• Atos Origin olan firma isminin Atos olarak değiştirilmesi.
 
Atos Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda verilen onay ile, 8,7 milyar Euro yıllık cirosu olan ve 42 ülkede 78.500 çalışana sahip yeni bir IT Hizmetleri şirketi yaratıldı.  
 
Atos ismi altında oluşturulan firmanın hedefi Avrupa’nın lider IT Hizmetleri şirketi olarak, müşterilerinin büyümesine yardımcı olmak, sektörlerindeki yoğun rekabette öne geçmelerini sağlamak için bir kaldıraç görevi üstlenmek ve sağlık, kamu, eğitim, üretim, perakende, telekom, savunma, medya, bankacılık, sigorta, enerji, altyapı gibi sektörlerde etkin ve sürdürülebilir hizmetler sunmaya devam etmek. 
 
Siemens A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Gelis birleşme ile ilgili olarak, « Atos ile Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri birleşmesi sonucunda oluşan yeni yapı Türkiye vedünya pazarı için daha güçlü kapasite ve kaynak anlamına geliyor. Bu birleşme ile oluşan şirket, alanında en güçlülerden biri olacak » dedi.
 
Siemens’in ortaklığı devam edecek 
Yapılan global stratejik işbirliği çerçevesinde Siemens AG en az beş yıl boyunca yüzde 15 oranında Atos’un hissedarı olacak ve birlikte hızlı büyüyen pazarlarda ortak iş girişimleri gerçekleştirilecek. Kurulan bu yeni ortaklık, kurumlara IT hizmetleri sunmak amacıyla Siemens One satış ağı gücünü de arkasına alacak. Siemens AG’nin Atos ile en az yedi yıllık bir süre için yaklaşık 5.5 milyar Euro değerinde IT dış kaynak hizmetleri anlaşması yapmış olması da her iki kurumun bu işbirliği ile ilgili kararlılığını göstermektedir.
 
Türkiye’de birleşme 1 Ekim 2011’de gerçekleşecek 
4 Temmuz tarihi itibariyle faaliyet gösterilen ülkelerin genelinde aktif olarak çalışmalara başlayan yeni yapı, Türkiye’de ise yerel mevzuat gereğince 1 Ekim 2011 tarihi ile hayata geçecek. Türkiye’de bu tarihe kadar Atos ve Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri mevcut yapılarıyla müşterilerine hizmet sunmaya devam edecekler. 1 Ekim 2011 itibariyle oluşacak birleşik yapı Türkiye’de de Atos ismiyle IT Hizmetleri pazarında yerini alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder